Evdeneve Nakliyat Taşımacılık firmalarını gösteren nakliye rehberi ..  

Firma Arama



Reklam Alanı



Son Eklenen Firmalar

>> Tümünü Göster


Son Eklenen Ä°lanlar

>> Tümünü Göster


Haberler
Adalet Bakanı Ergin: Talepler Üzerinde Çalışma Yapmak için Taslağı Geri Çektik haberi (Haber Yayın Tarihi: 18 Ağustos 2010 Çarşamba Saat 22:48 - Okunma : 3932)
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda (HSYK) yaşanan ünvanlı hakim ve savcılara ilişkin krizi değerlendirdi. Kurul üyelerinin talepleri üzerinde çalışma yapmak için taslağı geri çektiklerini dile getiren Bakan Ergin, gündem olmadan HSYK'nın toplanamayacağını belirterek gündemi ise bakanlığın belirlediğini ifade etti.

24 Televizyonu'nunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Ergin, yargıda iç ve dış tehditler bulunduğunu; bir hakim veya savcının karar alırken 'Acaba HSYK ne düşünüyor' demesinin bir iç tehdit olduğunu söyledi. Savcı ve hakimlerin özgür olması gerektiğinin altını çizen Ergin, kurul üyeleriyle istişare içinde olduklarını ve kriz beklemediğini kaydett. Geçen yıl da aynı krizin yaşandığını hatırlatan Ergin, ''Hazırladığımız taslağı üç hafta önce kurula gönderiyoruz, inceleme yapmaları için. Eğer kurul üyeleri bir teklif getiriyorsa bizim de onu incelememiz lazım. Hemen karar veremeyiz. Uyumlu taslak için çalışmamız gerekiyor.'' dedi.

7 yılını doldurmayan ve hiçbir suçu olmayan, talebi de bulunmayan hakim ve savcıları görevden almanın mümkün olmadığını dile getire Bakan Ergin, taleplerin Erzurum, Diyarbakır ve İstanbul'daki davalarda yoğunlaştığını belirtti. Özel yetkili mahkemeleri dağıtıp yeniden mahkeme kurmanın yargı bağımsızlığına aykırı olduğunu vurgulayan Ergin, ''Restleşme diye birşey yok. Çalışmalarımız ne zaman biterse taslak o zaman kurula gelecek. Talepler olmasaydı bir iki saatte yayınlayabilirdik. Talepler bize göre makul değil. Talepler üzerinde çalışma yapmak için taslağı geri çektik.'' diye konuştu.

Hakimlerin değiştirilip yeni 12 hakimin verilmesinin bir anlam ifade ettiğini anlatan Ergin, referandum sonrasına kalacak diye bir şey söylemenin mümkün olmadığını da vurguladı. Referandum öncesi de karar çıkabileceğini söyleyen Ergin, kurul gündemini Adalet Bakanlığı'nın belirlediğini ve gündem olmadan HSYK'nın toplanamayacağını, ancak istişare yapılabileceğini ifade etti.

Ergenekon soruşturması kapsamında yargılanan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in görev süresinin bittiğini anlatan Ergin, Cihaner ile ilgili bir talebin söz konusu olduğunu kaydetti.

AİHM SAVUNMALARI İÇİN KOORDİNELİ ÇALIŞILACAK

Avrupa İnsan Hakları Mahkemes'ine (AİHM) verilen Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin savunmanın yanlış olduğunu vurgulayan Bakan Ergin, bunu kabul etmenin mümkün olmadığını belirtti. Yüksek yargının konuya ilişkin verdiği bir karar olduğunu hatırlatan Ergin, o karara göre savunma yapıldığını, içtihatlara uymadığını vurguladı. AİHM savunmaları için daha koordineli çalışmalar yapılacağını dile getiren Ergin, yüksek yargının kararlarında gelişme olduğunu ama yeterli olmadığını ifade etti.

301. maddeye ilişkin Adalet Bakanlığına yapılan şikayet başvurularının yüzde 93'üne izin verilmediğini açıklayan Ergin, siyaset ile bürokrasinin aynı noktaya gelmesi gerektiğini savundu. Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan sanıkların tutukluluklarıyla ilgili bir soruya ise Bakan Ergin, ''Söyleyeceklerim tavsiye ve telkin olacağı için değerlendirme yapamam.'' karşılığını verdi.


Popüler Firmalar
Özyıldızlar Evden Eve Nakliyat | bağcılarda eşya taşımacılığı | esenlerde ofis ve büro taşımacılığı | bakırköyde askılı tekstil taşımacılığı | bağcıla
Özyıldızlar Evden E...



  Ä°letiÅŸim

  Telefon
  0 850 220 45 75
  Email
  info@evdeneveciler.com


  Sitemap - Rss - Kullanıcı SözleÅŸmesi