Evdeneve Nakliyat Taşımacılık firmalarını gösteren nakliye rehberi ..  

Firma Arama



Reklam Alanı



Son Eklenen Firmalar

>> Tümünü Göster


Son Eklenen Ä°lanlar

>> Tümünü Göster


Haberler
Makedonya Tütünü Muş'ta Tuttu haberi (Haber Yayın Tarihi: 19 Ağustos 2010 Perşembe Saat 12:48 - Okunma : 4004)
Türkiye'de ilk defa Muş ve Bitlis'te ekimi yapılan Makedonya tütününün kırımı yapıldı. Köylüler tarafından yapılan hasada eşlik eden Muş Valisi Erdoğan Bektaş, "Özel sektörün tütün piyasasına girmesini önemsiyoruz." dedi.

Muş merkeze bağlı Özdilek köyünde deneme ekimi yapılan ve başarı ile sonuçlanan Makedonya tütününün kırımı gerçekleştirildi. Özel sektörün bölgede tütün denemesi yapmasının önemli bir gelişme olduğunu kaydeden Vali Bektaş, 2010 yılı içerisinde 2 bin 350 üreticinin tütün ektiğini belirtti.

Muş İli ve Tütün Kooperatifi Başkanı Şeyhmus Solgun da Alliance One ve TTL firmaları ile sözleşme yaparak, ortaklaşa tütün ekimi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Makedonya tütününün önemli bir piyasaya sahip olduğunu belirten Şeyhmus Solgun "Bizim yüzümüzü güldüren özellikle Makedonya tütünüdür. Makedonya tütünü, dünya piyasasında önemli bir yere sahip. Dolayısıyla pahalı da bir tütün. Bizim üreticimiz içinde pahalı tütün hangisi ise onun önemi daha da artmakta. Bu bağlamda üreticimize en çok fayda sağlayacak olan ürün hangisi ise en fazla parayı hangi tütün ve firma kazandıracaksa ona yöneliyoruz." dedi.

Gelecek yıl daha fazla tütün firmasının Muş'a gelerek üreticilerle sözleşme imzalamasını beklediklerini ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdürdüklerini açıklayan Solgun, şöyle devam etti: "Böyle bir ortam oluşması halinde yetiştiricilerimiz ve firmalarımız arasında bir rekabet ortamı oluşacağını düşünüyorum. Bu rekabet ortamı yine çiftçilerimize ve memleketimize kazanç sağlayacaktır."

Kırım işlemini incelemek için Muş'a gelen firma yetkilileri ise "Bu tütün bu bölgede 3–5 sene içerisinde tam anlamı ile kıvamına gelmiş olacak diye düşünüyoruz. Bizim için burada yetişen tütünde en önemli etken gerekli kalitenin oluşması. Bu sene Muş'ta ekilen tütünün, Makedonya'da ekilen ürününün kalitesinde olmasını beklemiyoruz zaten. Toprak ve iklim koşulları olarak bu ürünün burada yetişebileceğini düşünüyoruz. Biz bu sene bu kıvama ulaşabileceğimizi gördük. Bu nedenle ürünlerin burada yetiştirilebileceğini ve çiftçilerimizin buradan para kazanabileceklerini rahatlıkla söyleyebiliriz." şeklinde konuştu.


Popüler Firmalar
Özyıldızlar Evden Eve Nakliyat | bağcılarda eşya taşımacılığı | esenlerde ofis ve büro taşımacılığı | bakırköyde askılı tekstil taşımacılığı | bağcıla
Özyıldızlar Evden E...



  Ä°letiÅŸim

  Telefon
  0 850 220 45 75
  Email
  info@evdeneveciler.com


  Sitemap - Rss - Kullanıcı SözleÅŸmesi