Evdeneve Nakliyat Taşımacılık firmalarını gösteren nakliye rehberi ..  

Firma Arama



Reklam Alanı



Son Eklenen Firmalar

>> Tümünü Göster


Son Eklenen Ä°lanlar

>> Tümünü Göster


Haberler
Müsiad: İş Dünyasının Kazanımları için Referandumda Evet Diyeceğiz haberi (Haber Yayın Tarihi: 19 Ağustos 2010 Perşembe Saat 14:48 - Okunma : 3795)
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda Ankara'da bir araya gelen 31 şube başkanı, toplantının sonucunda kamuoyuna bir sonuç bildirgesi yayınladı. Bildirgede referandumda Anayasa reformuna neden 'Evet' denileceği ile hükümetin yürüttüğü komşularla sıfır sorun ve dış ticarette azami entegrasyon politikalarına neden destek verildiği anlatıldı.

Bildiride, 12 Eylül 2010 tarihinde referandum ile oylanacak Anayasa Değişiklik Paketi'nin tarihi bir fırsat olduğu için destekleneceği vurgulandı. Komşularla 'sıfır sorun' ve 'dış ticarette azami ekonomik entegrasyon' politikalarının Türkiye'nin yararına olduğunu düşündükleri için desteklediklerini duyuran MÜSİAD Başkanlar Kurulu, eksen tartışmalarını da yersiz buldu. Anayasa değişiklik paketinin kabulü halinde büyük bir adım atılacağına dikkat çekilen bildiride şu ifadelere yer verildi:

"Çoğulcu demokrasi, yenilikçilik, toplumda birlik, beraberlik ve kardeşlik, temel hak ve özgürlüklerin genişletilmesi, katılımcılığın sağlanması, liyakatin uygulanması, adil rekabet, şeffaflık ve istikrar, yargı bağımsızlığı, hukukun üstünlüğü, kanun önünde eşitlik ve adalet için atılacak oldukça büyük bir adım olacaktır."

MÜSİAD'ın Anayasa Değişiklik Paketinin içerdiği bazı maddelerin iş dünyasının önünü açacağını düşündüğü de belirtildi. Yeni Anayasa ile Ekonomik ve Sosyal Konsey'in Anayasal bir kurum olarak etkin hale geleceği vurgulanarak, getirilen ombudsmanlık müessesiyle kamu ile ihtilafı olan özel sektör mahkemelerde gereksiz zaman ve para kaybetmeksizin bu yapılanma ile sorunlarını daha çabuk ve etkin olarak çözeceği kaydedildi.

İŞ ADAMI HAVAALANINDAN GERİ DÖNMEYECEK

Anayasa değişiklik paketiyle yurt dışına çıkışların engellenmesinin ancak kesinleşmiş yargı kararlarıyla olabileceği belirtilerek, iş adamlarının vergi borcu sebebiyle havaalanından geri dönmekten kurtulacağı aktarıldı. Yaşanan iklimle birlikte istikrar ve demokrasi içinde özel sektöre geleceğe yönelik iş ve yatırım anlamında bir güven geleceği vurgulanarak, ekonomik kalkınma sürecinin bu durumdan pozitif olarak etkileneceği dile getirildi.


Popüler Firmalar
Özyıldızlar Evden Eve Nakliyat | bağcılarda eşya taşımacılığı | esenlerde ofis ve büro taşımacılığı | bakırköyde askılı tekstil taşımacılığı | bağcıla
Özyıldızlar Evden E...



  Ä°letiÅŸim

  Telefon
  0 850 220 45 75
  Email
  info@evdeneveciler.com


  Sitemap - Rss - Kullanıcı SözleÅŸmesi